Data Specialist – Ede

Introductie

We zijn voor en namens onze opdrachtgever, een regionale onderwijsvoorzieningen organisatie voor het middelbaar technisch onderwijs met meerdere scholen in de regio west/midden Gelderland, op zoek naar een Data Specialist.


Organisatie

In het onderwijs van morgen spelen IT en data een steeds belangrijkere rol. Daarom wordt bij opdrachtgever op de groeiende afdeling IT (ca. 25fte) een nieuw team gestart: Data & Analyse. Het team richt zich op het inrichten en beheren van de datamanagementlaag, zodat de verschillende organisatieonderdelen de door hun gewenste data-analyses kunnen uitvoeren. Voor dit team is men op zoek naar een Data specialist. Een specialist met gevoel voor data, IT en gevoel voor het onderwijs. Die er voor kan zorgen dat de datastromen binnen het IT landschap goed zijn georganiseerd, passend in onderstaand profiel:

Functie

In het IT team Data & Analyse (beoogde omvang 4fte) zit een mix van functionele en technische specialisten op het gebied van datamanagement, die er samen voor zorgen dat de technische laag de ambities van de onderwijsgroep op het gebied van data maximaal ondersteunt.

Data is, ook binnen het onderwijs, van steeds groter belang. Met alle digitaliseringsslagen is het essentieel dat de groep de benodigde data op het juiste moment, in het juiste formaat en met de juiste kwaliteitskenmerken beschikbaar heeft. Of het nu is om een operationeel proces gaande te houden, een trimesterrapportage te maken of om studiedata te kunnen analyseren voor een effectievere en efficiëntere begeleiding van leerlingen en studenten. Er is dan ook een strategisch project onderhanden waarin een (bredere) basis wordt gelegd voor data-analyses waar we de kennis van de data specialisten hard nodig hebben!

Taken en verantwoordelijkheden, wat ga je doen:

Onder opdrachtgeverschap een aantal te starten en lopende data-architectuur projecten tot een succesvol einde brengen. De projecten zijn onderdeel van het meerjarig ICT-beleidsplan. Dit betekent participeren in diverse integrale projecten van de onderwijsgroep.

Waarbij:

• Je ontwerpt en onderhoudt de data architectuur;

• Je organiseert en onderhoudt de datamanagementlagen;

• Je organiseert de data en datastromen binnen de organisatie;

• Je zorgt ervoor dat andere organisatie onderdelen data-analyses kunnen uitvoeren.

• Je zorgt voor een juiste balans tussen vernieuwing, workload & kwaliteit en opdrachtgeverschap van projecten in een sterk veranderende omgeving;

• Je een uitstekende communicator bent die draagvlak weet te creëren en te houden door actieve en uitgebreide informatie verstrekking;

• Je een volwaardige gesprekspartner bent voor alle betrokkenen binnen de groep, in staat doelstellingen te verwezenlijken. Dit vraagt om goede communicatie met meerdere betrokkenen, goede planningen, monitoring, kostenbewustheid en analyse gebruikersbehoeftes;

• Dit betekent kortom het waarborgen van de kwaliteit van de dienstverlening waarbij de zichtbaarheid van de continuïteit, veiligheid en integriteit binnen de organisatie wordt vergroot.

Functie-eisen

Deze functie zet je in het hart van het informatiehuishouding van de onderwijsgroep. Zo’n veelzijdige klus vraagt natuurlijk om een enthousiast en analytisch sterk persoon.

Met de juiste visie, inzet en ambitie zijn er allerlei mogelijkheden voor kandidaten in een team in opbouw waarvan het belang steeds verder toeneemt. Dus alle ruimte om jezelf te ontplooien en de groep te inspireren. Waarbij jouw kennis van webservices, SQL- en Oracle databases, SQL Server omgevingen, Qlikview, PowerBI en BI Publisher er voor zorgen dat je de juiste technische bagage meeneemt. Bij voorkeur ook nog eens een HBO denk- en werkniveau en affiniteit hebt met de onderwijswereld. Prés zijn applicatie kennis/ervaring op gebied onderwijsdomein.

Kennis, ervaring met enkele frameworks, analysemodellen data-architecturen en methodieken, projectmatig werken als Scrum, Agile, Bisl, etc. zijn ook mooi mee genomen.

Aanbod

Navraag van referenties, kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Indien u voldoet aan dit profiel, zien we graag uw kandidatuur (met begeleidende cv, motivatie, opzegtermijn, eventuele salariswens) zo snel mogelijk tegemoet. Inzet is 36-urige werkweken. De beloning is marktconform, conform CAO VO met vele bijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 6 weken vakantie, eindejaarsuitkering, opleidings en studie faciliteiten en een collectieve ziektekostenverzekering.

Inlichtingen

Angelique van der Heeden 030 287 51 20

Sollicitatie

NB: Onze diensten in deze werving zijn louter facilitair voor deze onderwijsorganisatie. Omgaande na het doorzetten van jullie data naar de vacature-houder gaan we er tussen uit. Opvolging in deze procedure nadien geschiedt vervolgens volledig door deze vacaturehouder.

Angelique van der Heeden 030 287 51 20

Solliciteren