Cloud consultancy

Benieuwd welke investeringen in de cloud u wat opleveren en wat voor u het meest geschikt is? FMA bepaalt samen met u de best passende strategie en gaat aan de slag om uw wensen en eisen in kaart te brengen.

Aan de slag met cloud consultancy

Wellicht maakt u zelf in meer of mindere mate al gebruik van cloud toepassingen om uw bedrijfsprocessen te ondersteunen. Cloudcomputing kent, net als iedere investering naast de voordelen enkele kosten en risico’s. Kosten en risico’s die er toe kunnen leiden dat bedrijfsdoelen niet worden gehaald. Zowel kosten als risico’s vragen dan ook om beheersingsmaatregelen. Risico’s zijn onder meer afhankelijk van het soort dienst, de vorm en de kwaliteit van de betreffende clouddienst.

Lees ons artikel over de kosten en baten van transitie naar de cloud

Risicobeheersing is uw verantwoordelijkheid

Risicobeheersing valt onder uw verantwoordelijkheid als opdrachtgever. Clouddiensten worden sowieso door een derde partij aangeboden, waarbij u als opdrachtgever zelf altijd direct invloed hebt. Via strategie bepaling op de inhoud, op kwaliteit en uiteindelijk op de interne beheersing.

Traditionele structuren maken plaats voor nieuwe, flexibele workflows. Profiteer ook!

FMA helpt u graag.

Werken in de cloud: verander mee

Werken in de cloud heeft veel impact op bestaande werkwijzen in uw organisatie. Zo worden veel oude processen en traditionele infra & organisatiestructuren gewijzigd; om plaats te maken voor nieuwe flexibelere varianten. Verandering wordt de nieuwe constante. Dat schept ook weer nieuwe mogelijkheden voor uw medewerkers.

Optimale informatiehuishouding met cloud computing

Betrouwbare structuren zijn een voorwaarde voor optimale functioneren van uw informatiehuishouding. Het includeren van beschikbare innovatieve  Cloud toepassingen is daarvoor belangrijk. De ontwikkelingen op het terrein van Cloud computing gaan snel. Door het vooraf bepalen en uitwerken van strategieën blijft de impact van kosten en risico’s overzichtelijk. Bij het bepalen van een cloudarchitectuur is er keuze voor een bepaald servicemodel (IaaS, PaaS of SaaS) of toepassingsmodel (Public, Private of Hybride).

Samen uw cloudstrategie uitwerken?

Het ontwerpen en designen van een organisatie specifieke cloudstrategie met een passende transitieplanning vergt een bepaalde expertise. U raadt het al: FMA kan u hierin ondersteunen. Allereerst door middel van advies. Daarnaast heeft FMA ook de juiste kennis in huis voor een succesvolle digitale transformatie.

Onze consultants zijn op de hoogte van de actuele kennis rondom cloudtransformaties. Zij staan voor u klaar. Immer klantgericht, zoeken zij samen met u naar de best passende oplossing. Zodat uw informatiehuishouding optimaal functioneert. Of het nu gaat om concepten, clouddiensten als IaaS, Paas, SaaS of om de toepassingsmodellen ervan: Public-, Private-, Hybride- of Community-Cloud.