Sr. Functioneel beheerder MS365/O365 a.i. – regio: Utrechtse Heuvelrug

Introductie

We zijn voor en namens onze opdrachtgever, een shared service organisatie, voor de regionale overheid in de regio Utrechtse Heuvelrug op zoek naar een Sr. Functioneel Beheerder MS365/O365.

Duur: 3 maanden met optie tot verlenging
Inzet: 36 uur per week
Start: in overleg, bij voorkeur vanaf 1 januari 2022Organisatie

Onze opdrachtgever is ICT-partner voor 7 gemeenten op de Utrechtse Heuvelrug. Deze gemeenten vertegenwoordigen gezamenlijk ca. 220.000 inwoners. Vanuit de locatie ondersteunen zij ruim 2.100 medewerkers in de provincie Utrecht.

In een jonge en informele organisatie werkt onze opdrachtgever intensief samen aan verdere professionalisering en aan innovatie van de IT-infrastructuur en – diensten. Bij deze organisatie neem je initiatief en ben je bewust bezig om de kwaliteit van de dienstverlening aan de inwoners en bedrijven naar een hoger plan te tillen.

Functie

Als Functioneel Beheerder MS365/O365 ben je hoofdbeheerder en ondersteun je betrokken organisaties met het gebruik en dagelijkse beheer van de beschikbare functionaliteiten. Jij bent verantwoordelijk voor het plannen, inrichten, beheren en monitoren van de Microsoft 365 / Office 365 functionaliteiten. Je doel is om de inzet, benutting, het gebruik en de werking van de Microsoft 365 / Office 365 functionaliteiten te waarborgen en te verbeteren.

Met de keuze om de inzet en het gebruik van Microsoft365 te versnellen wordt een nieuwe strategie voor digitale samenwerking uitgedacht en geïmplementeerd. Er wordt een nieuwe mobiele werkplek ontwikkeld met toepassing van Microsoft 365 en Office 365 platform services. Er is daarvoor nog veel werk te verrichten. Wij zoeken een daadkrachtige en bevlogen Functioneel Beheerder die bijdraagt aan en een coördinerende/ afstemmende rol vervult ten aanzien van het beheer, de adoptie en de inzet van Microsoft365. In deze functie zorg je ervoor dat medewerkers van de betrokken organisaties de gevraagde en beschikbare functionaliteiten veilig en effectief kunnen gebruiken. Daarbij omarm je het principe dat ‘wat je bouwt en realiseert ook bezit’ en je bewaakt dat standaarden en gebruik(er)s richtlijnen worden nageleefd.

Als Functioneel Beheerder Microsoft 365 ken je de verschillende toepassingsmogelijkheden en functionaliteiten en zorg je ervoor dat medewerkers deze optimaal kunnen benutten.

Functie-eisen

• Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;

• Specifieke kennis en certificering op meerdere van de volgende aspecten:

o MS365 Managing Microsoft Teams

o MS365 identity en services

o MS365 mobility en security

o MS365 / MS Office applicaties

o Windows 10

o Azure Active Directory-Portal & Microsoft 365-Beheercentrum

• Je hebt brede kennis van functionaliteiten binnen Microsoft365 en kent de ins en outs van tenminste Teams, Onedrive, Sharepoint en Exchange/Outlook.


Kennis van het volgende is een pré:

o Moderne werkplek op basis van Citrix XenApp met App-layering

o VMWare en Citrix

o Topdesk

Aanbod

Duur: 3 maanden met optie tot verlenging
Inzet: 36 uur per week
Start: in overleg, bij voorkeur vanaf 1 januari 2022

Inlichtingen

Angelique van der Heeden 030 287 51 20

Sollicitatie

Angelique van der Heeden 030 287 51 20

Solliciteren